Bloggtävling!


http://ponnysanning.com/2011/october/tavling-i-samarbete-med-emmishopen.html?_tmp=0b6474c64028d1997bbeae140e065f3324999717


Tävling hos Ponnysanning


http://ponnysanning.com/2011/october/tavling-i-samarbete-med-emmishopen.html?_tmp=0b6474c64028d1997bbeae140e065f3324999717


God morgon (?)

Vi vaknade för ett tag sedan, jag lite innan Evelina faktiskt ;) Hörde precis att hon öppnade dörren ifrån badrummet efter att ha hoppat ur duschen, mycket trevligt.

Idag ska vi både rida Walle och Lelle samt longera lille Emelie, film kommer förhoppningsvis upp på allt, en och en annan bild kanske om ni har tur ;)


Emeliebuuus

Imorgon kommer det upp film efter vi longerat denna godingen! ♥



Lelle & Walle




Madde red på Lellebooi idag medans jag fick låna min grannes häst Walle. Vi började med att rida på galoppbanan i skritt och trav. Sedan drog vi oss ner till paddocken där vi arbetade dem mer. Det är där filmen är ifrån. Ifall ni inte ser det, haha!

 





Shark Night 3D

Natt eller inte, nu ska vi iallafall se Shark Night 3D! Ska försöka fördriva tiden tills det slutar regna helt enkelt :)





Någon som har sett den?


blubb

Nejmen hallå!
Vi vaknade för en timme sedan kanske? Något sådant iallafall. Det regnar vilket det har gjort sedan vi vaknade, så vi får vänta ett tag innan vi kan rida. Men sen ger vi oss ut!

Mycket mer fanns det inte att berätta sedan igår, haha!


missing

Har inte själv bloggat så mycke känner jag, men hann inte innan vi åkte upp till Evelina igår eftersom jag bara packade en massa samt avslutade ett arbete till skolan. Sen har jag och Evelina gjort allt tillsammans så hon stod för uppdateringsdelen helt enkelt, haha! Men tänkte därför slänga in ett litet inlägg här!
Vi har nyss ätit Ben&Jerry och kollat på filmen Missing, sjukt störd film med ett psykfall i, mycket trevligt. Gick upp typ halv 6 i morse så vi ska snart dejta kudden och sedan ha sovmorgon!

Imorgon ska jag få rida Lelle, tror vi först skulle typ skritta ut och sedan banan. Om vi har tur kan vi kanske även fixa lite bilder, så kan ni helt enkelt få dagens asgarv!


Helgens tävling

Tjena hejsan allihopaaa!
Varit på tävlingen ganska länge, sen var det bara att fixa stallet. Fick fyra fel i första klassen, LD:n. I andra var han lite för pigg och gick inte riktigt som vi ville. Här kommer lite bilder från dagen :)


Haha dagens failbild nummer 1!




Maddiseen

Nu sitter nog Madde i bilen påväg hit, fan vad kul vi ska haaaa! :D Svaren på frågestunden kommer som lovat i en videoblogg. Vet inte om vi gör det i kväll eller i morgon, men någon gång i helgen i alla fall :)


Nästan allt klart!

Slutade halv tolv idag, så jävla gött! Kom hem och tog de lite lugnt innan jag gick ut till stallet. Mamma hade typ fixat allting så jag kunde bara rida. Jag la ut tre bommar på medellinjen. I slutet hade jag tänkt att jag skulle kunna galoppera över dessa bommar, ställa och byta. Men Lelle var så himla pigg! han studsade och hoppade framför det små bommarna. Men han var duktig i alla fall :)

Efter putsade jag alla saker som jag ska ha imon. Imon blir det tävlingAle Jennylunds ridklubb! Har faktiskt aldrig varit där förut, men det sägs att det är väldigt bra :) Film & foton kommer upp på bloggen i morgon!




Hur söt är han inte!?


Ååh så bra!

Dom flesta av er har förmodligen redan sett den, men ni som inte har det: GÖR DET! Har kollat på den sjukt många gånger och får rysningar så bra!



Tjaao

Tjena alla!

Dålig uppdatering igår, jag vet.. I och med hoppträningen hann jag inte lägga in något. Hoppningen gick jätte bra! Vi hoppade kombenationer och serier. Han var duktig som sataaan :) 


Idag blir det till allt skritta, så det blir nog inget inlägg om " dagens ridpass ". Om det såklart inte händer något som skulle vara intressant för er läsare ;)

Sitter här nu med bästa Jenny! Vi har precis ätit och nu tar vi det bara lugnt. Rätt så seg dag i skolan. Matte, So och sådana ämnen, usch på det ;)  


                            

                            


     








                               Vi är lika normala som alltid!



             


Viva la fiesta

Är hemma ifrån skolan, för ett bra tag sedan dessutom. Slapp matteprovet (ska dock göras imorgon) och kunde inte vara med på idrotten för att jag sträckt ryggen (mindre trevligt). Mamma red ut en låång runda på Diingo vid lunch så det blir inget hästrelaterat gjort idag antar jag.. Får väl se om det blir något med Latoya, annars får jag vänta till onsdag eller något nästa vecka.

Ikväll ska jag och mami åka till Väla Köpcentrum och köpa en lite rolig sak som jag tyvärr inte kan skriva ut hät då det är en överraskning till min kära bloggkompis ;) Har även flirtat lite snällt med mamma om en iPhone 4, ska tjata på lite till bara, hahahah!

Ska fortsätta lite på designen nu, den knasar sig lite bara!

Haha men guuud

För ett tag sedan fick jag testa Cajsas fina ponny Fabian och ja... Satt som en kratta och red honom sämst, brukar bara rida Diingo så jag kan typ inte rida andra hästar, hahah! Sen var det inte meningen att jag skulle rida honom så har vääärldens minsta tröja, Cajsas übersmå ridbyxor (som jag fick på efter väldigt många om och men) stövlar som är försmå i fötterna samt Cajsas hjälm, men vafan, bjuda får man ju!

Veet att jag har säämst sits, det är faktiskt min hoppsadel som sabbat den sjukt mycket då jag alltid får sitta något framåtlutad i den.. Ska skaffa en dressyrsadel så fort jag kan, haha!


HAHA mobbas inte nu

Men kan bara säga så här: Om någon av er någonsin skulle kläcka ur er till Cajsa eller någon att Fabian ser lättriden ut, TÄNK OM! Jag är den enda som fått rida Fabian av Cajsa och kan säga att han är en grymt svår häst, jag förstår inte hur hon lyckas! All creed till dig Cajsa! ♥

Cajsas blogg -------> HÄR

Btw, Fabian heter Optimus Prime numera, HUR COOLT?

Ny design på g!

Jag och Evelina bestämde oss för att starta Showjumpers en kväll och ville ha den klar så fort som möjligt, så jag tog en gratisdesign och slängde ihopa en header i världens sämsta gratisprogram, men nu har vi kommit igång lite med bloggen och jag har ett nytt Photoshop, så det känns som det är dags för en ny design!

Har inte riktigt bestämt färgtemat än, men ska se om jag får tag på Evelina så jag kan fråga om råd och sen får ni gärna komma med lite tips! Förhoppningsvis hinner jag bli klar med den innan jag åker upp till Evelina, iallafall det mesta. :)


Orkaar inte skolan

Haft svenskaprov som gick åt helvete, dampat minst 5 gånger på störiga killar i min klass när vi snacka om vår klassresa till Auschwitz samt fått tillbaka no prov med ett futtigt G och även fått veta att mina svar på några frågor inte blivit rättade för att min lärare glömde mig. Man måste bara älska skolan! Nej nu får det bli lite skärpning, måste börja plugga bättre till proven! Har matteprov imorgon men sådant är alltid rätt så lätt, sen nästa prov kommer ligga på fredagen efter lovet, och mvg-barn som man är i engelskan kommer jag nog inte behöva plugga till detta ;)

Hur som helst, mamma, pappa och bror ska åka iväg på något med körkort och vara borta like forever, så jag har blivit barnvakt och hinner inte rida idag.. Men får ostbågar & cola så det är väl alltid något!

Har inget roligt hästrelaterat för tillfället att skriva på bloggen tyvärr, hoppas ni överlever. Ska nog hänga på Latoya ikväll eller imorgonkväll och då ska jag säga till mamma att ta en massa bilder, fastän ljuset kanske inte är det bästa. Men så får ni se hur snygg hon är! (asså Latoya, haha!)



Jag & Excelence

Denna bilder har Julia gjort!







blev suddig när jag laddade upp den, kneeepigt..


5 sanningar

                                                   Fem sanningar om mig inom ridningen

* Efter att jag hade ramlat av från en skenande ponny när jag var liten, var både mamma & pappa tvunga att leda mig samtidigt som jag själv satt och stor grät på den snällaste ponnyn på ridskolan, jag var livrädd! 

* Jag blir alltid nervös/rädd när jag ska hoppa högre än 90 cm


* Jag började rida för att mamma höll på med det, annars hade jag aldrig ens suttit på en häst!


* Jag har aldrig vunnit någon tävling


* Efter när vi hade köpt Lelle var jag inte hos honom på en vecka, jag var alldeles sjuk.






                                                                                                                   


Excelence idag!

                          



 Började med att skritta fram på våran grusväg. Komunen (tror jag?) håller på att gräva ner massa rör på sidorna, ser rent av förjävligt ut, haha.. Så det för mycket att titta på för Lelle, grävmaskiner, skoper, rör och massa mer. Bra träning för honom ;)

Red sedan i paddocken. Han var så himla fin idag! Helt mjuk i hela kroppen och jätte mycket energi, härligt! Imorgon ska jag hoppträna, ska se ifall någon kan filma. Varje vecka längtar jag till hoppträningarna. tror både jag och Lelle älskar dem mest av allt! ;) 

                                          
                                                haha , ser ni hur fint min tröja har lakt sig?! värsta ölmagen ;)
                                        
                     

                                         
                                                                   Jag och Excelence förra hösten




                       


Mandingo 25 oktober

Åkte som sagt till ridhuset direkt efter skolan. Började med att rida rida fram ganska länge i ridhuset då det blåste extremt mycket utomhus, väldigt kallt dessutom. Han kändes rätt seg i början men efter ett tag piggnade han till och blev rent av jobbig. Gick ut i paddocken sedan för att se om mamma kunde hjälpa mig. Hon satt och lekte i sandlådan (haha?) med Saga. Fattade galopp och hästen går SOM EN DRÖM. Vad hände där liksom?

Mamma hämtade kameran efter ett tag och knäppte några bilder, han är dock väldigt duktig på att ta upp huvudet preciis när hon ska fotta... >.< Men några blev det iallafall! Efter att ha travat av lite red vi bort brevid dressyrbanan och hoppade upp och ner för den minililla banken, hahah!
Var nöjd efter det och åkte sedan tillbaka till stallet där vi träffade Charlie. Nu i veckan ska jag börja hänga på Latoyas rygg, någon dag det inte blåser så mycket!


HAHA AVLIDER
Nästan alla bilderna i galoppen är översuddiga, detta var dom 2 bästa jag hitta... :s

HAHA NEJ VAD JAG SER TJOCKIS UT PÅ DENNA BILDEN, HAHAAH

Som sagt, inte många eller snygga bilder där..

Mandingo 24 oktober

Mamma skulle skrittat ut, men hon släppte hästarna i en gräshage och dom fick massa slädjeryck och galopperade runt och bockade och brallade hur länge som helst, så hon tyckte att han hade fått tillräckligt med motion för dagen, haha!

Sorry!

Ursäktar för den dåliga uppdateringen men jag somnade sjuukt tidigt igår, vid 6-tiden typ! Efter skolan idag åkte vi direkt till Diingo och sedan till ridhuset så blev inget då heller, men lovar att det kommer en masna nu!

Evelina dissar

Slänger in en liten diss. Tycker det här täcket är så himla fult! Det gör ju inte hästen mer varm heller.. 


 
 skulle ni köpt ?




Evelina & Excelence



klippe ihop en liten film på mig och Lelle ;)


Dagens failbild

Hahaha hittade den här bilden, riktigt snygg!


Frida, jag & Ellinor




Film från idag!

Julia Mogvall filmade, tack så mycket!



Home


Trodde det skulle bli en lugn runda idag, men det blev de verkligen inte...


Frida hade varit så snäll och väntat på mig tills jag kom hem för att kunna rida med mig. Kom hem runt halv sex kanske. Vi satte på hästarna massa reflexer och red sedan ut i mörket. Hatar verkligen att rida i mörket, när man väl gör det längtar jag ännu mer till sommaren..

Vi tänkte galoppera på en liten grusväg lite längre fram, så det gjorde vi. Frida på hennes häst Saga red först och sedan jag och Lelle. Plötsligt hoppar Saga till för något och slänger sig bakåt. Bakom finns ett jätte djupt dike, skojjar inte om det va typ en meter ner eller nåt. Lelle blev ju såklart också jätte och börjar backa bakåt, för det läskiga finns ju framför honom. Jag försöker att få honom framåt men han fortsätter att backa bakåt. Asså jag vet inte riktigt hur det gick till för all hände så fort, men vi ramlade i alla fall ner i det här diket, men vi kom lika snabbt upp.

Lelle var suuuper stressad, jag försökte att klappa honom och bara prata lugnt, men han var väldigt rädd. Vi skrittade hem med hästarna sedan och tog dem lite i paddocken. Inget bra pass alls idag, får se hur han är imon :)






Dressyrsadel

Funderar lite på att investera denna dressyrsadeln ifrån Hööks i syntet. Eftersom jag & Diingo inte direkt gör någon elitsatsning inom dressyr behöver jag ingen svindyr Stübben eller liknande. Jag har faktiskt testat rida i denna en gång, testade på Diingo och passade sjuukt bra och jag fick grym sits! Skön är den också.


Hur man än gör kan man ju aldrig få samma sits i en hoppsadel som i en dressyr och med bra sits kommer jag och Diingo komma mycket längre snabbare inom dressyren, vi måste öva sönder inför fälttävlanssäsongen ju!

Finns att köpa HÄR

Vilket ska jag köpa först?

Stövlar eller Säkerhetsväst?



Har sjuukt svårt att bestämma mig för vad jag ska köpa först! Det som jag väljer att inte köpa nu kommer jag förmodligen få eller få pengar till i julklapp, så det dröjer ju ett tag. Hade hjälpt mig sjukt mycket om ni kunde hjälpa mig välja.

Pay & Jump @ Löddeköpinge

Åkte till Löddeköpinge Ridklubb och hoppade en 80cm pay & jump idag!

På framridningen kändes Diingo först lite seg, men när han kom igång var han sjuuukt fin, det satt nog kvar sedan igår! Ville nästan vara på en dressyrtävling istället, haha! Framhoppningen var han minst lika fin, tog rejäla språng med grym kraft i bakdelen och var väldigt pigg och framåt utan att kännas stressad eller nervös. Fick vänta en stund innan vi kom in på banan så tog ett sista språng innan jag gick in, lyckades riva det hindret, hahah! Kändes fett klantigt.

Inne på banan hade han grym power och råkade bara sätta honom fel mot 1an, annars var han helt grym hela banan, tror aldrig att han hoppat så fint som han gjorde, kunde verkligen inte gått bättre! Är sjukt nöjd med honom!! :D


HAHAHAHAHAH märkte inte förrän nu att pannbandet satt upp och ner, ahahahahahah!

Fler bilder & film kommer sen!

Stan på G!

Hej allihopa!
Drar mig in mot stan för att träffa några kompisar, tror vi kommer få det riktigt mysigt :) Måste kolla på vinterjacka och riktiga vinterkläder, svinkallt ute nu alltså!

Stallet och hästarna får vänta i några timmar, blir nog bara att skritta Lelle idag. Sedan fixa i ordning stallet och ta fram goa täcken till dem med, haha ;)

Kram på er!






Mandingo 22 oktober

Åkte iväg till ridhuset väldigt sent, tror jag började skritta fram typ halv 10. Pappa och bror hade tagit bilen för att åka ner & kolla på ishockey och pappas egentliga bil var i Malmö så vi fick helt enkelt vänta tills dom kom hem.

Skrittade fram väldigt länge, gjorde mycket halter och liknande. I traven gjorde jag mycket ökningar och minskningar samt avsaktningar och halter och massa annat roligt för att mjuka upp honom, serpentiner blev det faktiskt rätt mycket av. Efter cirka en halvtimme kändes han sjukt fin i traven när jag jobbade honom och efter en stunds skritt galopperade vi. Tror faktiskt aldrig att han gått så fint som han gjorde i galoppen, i båda varven dessutom! Han bar sig superfint och hade bakdelen under sig! Vi tappade lite ibland men det är för att han inte orkar hålla sig så fint under en för lång tid. Jobbade lite till i traven och sen avslutade vi med lite förvänd galopp.

Kan med säkerhet säga att detta är det bästa dressyrpasset hittils på honom och vi orkade en hel timme! Galoppen var nog den bästa någonsin, kändes sjukt bra! Synd att kameran blev lämnad hemma bara..


Favoritbild i repris

hemma igen!

Har segat borta i stallet idag verkligen, så kom hem nu haha ;)

Red direkt när jag kom bort till stallet. Frida, min granne följde med upp på galoppbanan med sin häst Saga. Både var väldigt taggade, men dom skötte sig bra. Efter att vi hade ridit där uppe en stun gick vi ner till paddocken. Det stod ett liten kryss uppställt i mitten på medellinjen så vi passade på att öva på lite byten. Vi la hos på en åtta och han lyssnade jätte bra :)

Nu blir det lördagsmys med mami. Hon har lagat jätte god mat som vi ska äta nu, puss alla!


svårt att lämna stallet när det finns små söta kattungar att gosa med!



Kom tillbaka sommaren!


5 saker ni kanske inte visste...

  • När jag provred Diingo försat gången skenade vi runt på en åker, men jag tog ändå hem honom samma dag för jag visste att det fanns något värt att jobba för i honom.
  • Vår första lokala tävling blev vi 4a i och jag stör mig alltid lika mycket på det för jag hade en rosa outfit, haha!
  • Jag har ridit med både Pelham och Hackamore på Diingo, och jag tror det hjälpte lite i längden för att göra det lättare att rida på ett vanligt tredelat. Att rida på ett så snällt bett på en så stark häst, det kallar jag skicklighet!
  • När vi vann LB i Flyinge fanns där inga snäva svängar någonstans, så jag bara lät honom gå och vi vann på farten helt enkelt!
  • Jag har varit extremt nära att ge upp med Diingo väldigt väldigt många gånger, men där kom min envishet till nytta!

Riktigt saknad tid <3



Frågestund!



Alltså när jag är uppe hos Evelina, så ställ MASSA frågor tills dess, den som ställer flest kanske får något roligt... ;)

Planerna idag

Vaknade precis, älskar helger när man kan sova ut ordentligt! Idag blir det att röjja i stallet, ser inte jätte mycket fram mot det, haha. Men det måste ju vara fint när madde kommer nästa helg ;)

Tänkte ta och konditions träna Lelle lite idag på galoppbanan. Han brukar vara så grymt tittig där uppe, så vi får se hur är han är idag. men sen blir det nog bara mys inne, gött! :)


Good morning!

Vaknade för bara en liten stund sedan, det var väldigt längesedan jag sov ut riktigt längre, somnade dock till en sjukt bra film igår så får kolla på den igen tror jag, haha!

Ska rida Diingo i ridhuset idag men om det är fint väder tar vi nog paddocken istället och då kommer det blir fina bilder. :D

Haha måste bara berätta en sak som hände igår! Jag och min kompis var inne i stan och tog sedan bussen hem. Först 297an till Ekeby och sen 250 hem. Vi hoppade på 250 och jag satte Jojo-kortet mot den dära saken och sen satte vi oss rätt långt bak. Amanda hoppade av & sen jag hemma. Men när jaghade hängt av mig jackan kunde jag inte hitta min plånbok någonstans, så jag fick ju vääldigt mycket panik! Så när nästa buss skulle gå på andra hållet, mot ekeby, gick jag ut igen för att se om det var den bussen jag åkt med och om min plånbok var där. Jag gick på bussen i typ den hetaste outfiten so far som bestod av typ gummistövlar, skinnbyxor, skjorta och reflexväst och såg att sätena var inte detsamma som på den förra bussen, men busschauffören sa att jag skulle hoppa på och åka med till Flamman. Men när vi kommit in en bit i Ekeby, då kommer den iq befriade busschauffören på att den bussen jag skulle med egentligen var i Landskrona!! Så jag fick hoppa av och ta en annan buss hem igen. Jag och mamma åkte sen ner till Tjutebro IGEN och så kom nästa buss från Ekeby. Hoppade på den och gick bak och vad tror ni ligger där, MIN PLÅNBOK! Kan man ha mer tur? Dock låg den öppnad så någon hade nog rotat lite i den, men jag har en massa hemliga fack i den så dom hittade inte mitt kort och sånt, fyfan vad glad jag var!

Oj, blev en lång historia där, hahahaha!


Evelina & Diingo 10 augusti 2010, första gången jag och Evelina träffades var dagen innan denna bilden togs när hon kom ner och hälsade på!

Tjena!

Nu tar jag upp bloggningen igen med bästa madde! Har gått lite fram och tillbaka om jag ska testa igen, men nu ska vi ge allt för att den här bloggen ska bli riktigt bra.

Jag heter då Evelina och bor Kungsbacka, en bit ifrån Göteborg. Jag bor på en nybyggd gård med två hästar. En är min mammas och sen har jag en egen ponny. Jag är 13 år och är precis lika hästgalen som madde ;)

Jag köpte min ponny, Excelence för ungefär två årsen. Före honom hade jag Dingo, den ponnyn madde äger nu. Excelence är född 2003. Innan vi köpte honom var han tävlad jätte mycket i körning. tävlade till och med ute i Europa på stora tävlingar. När jag fick honom började vi hoppa. Han var hoppad lite innan men inte tävlad. Både jag och han var väldigt osäkra i hoppningen, så vi har fått stötta varandra. Idag tävlar vi LD- LC med felfria rundor, men tränar på högre nivå. Vi försöker bara att få in rutinen och att båda ska känna sig säkra på banan, det är något som vi båda måste träna på.

Excelence är en väldigt pigg och känslig ponny som lätt kan bli stressad i vissa situationer. Han blir ofta rädd och hoppar till för små saker. Och kan helt spontant ställa sig på bakbenen ifall han tillexempel inte vill gå in i ridhuset, men där kommer också en gnutta bus in. Han vill att jag ska lägga ner hundra procent fokus på honom hela tiden, annars göra han sånna saker för att se så jag är med.Lelle, som har kallas är ett riktigt busfrö. Han leker från första sekundrarna i hagen tills jag tar in honom för att han ska ridas på kvällen, men endå är han lika pigg! 
Men han gör alltid sitt yttersta för att göra mig glad, han är så underbar!

I denna bloggen kommer ni få läsa om mina och maddes för och motgångar med våra hästar. Checka loss!














Halloj!

Madeleine Johansson heter jag, men kallas Madde av de flesta! Jag är en glad och hästintresserad tjej som nyss fyllt 15 år, med andra ord är jag en 96a. Jag bor i nordvästra Skåne i en liten håla vid namn Ekeby, en bit utanför Helsingborg och går just nu sista året i grunskolan.

Jag har en egen ponny som heter Mandingo, men är mest känd vid namnet Diingo. Han har en massa konstiga smeknamn utöver det som Mange, Sven, Dinky, Putte, Nutte, Sötis och många fler! Kan berätta alla någon gång. Han är iallafall en 21 årig (!!) C-ponny av rasen New Forest e. Fredriksbergs Chopin u. Marina II - Smedhults Starlight Son. Vi är mest ute och tävlar hoppning där vårt bästa resultat är vinst i LB. Har startat någon enstaka dressyr vilket vi ska göra fler gånger och även testat på lite galopp och fälttävlan. Gick inte så bra i fälttävlan, men var inne i en liten svacka då!

Diingo är en extremt svår häst, han tar väldigt gärna tag i högertygeln, är väldigt stark och tycker det är löjligt att ha ett lugnt tempo, ingen poäng med det ju! Men när han väl går som han ska är han den bästa hästen man kan tänka sig, och i hanteringen är han nog den snällaste och lugnaste man kan hitta. Innan jag fick honom hade det inte gått så bra med honom, så sedan jag fick honom den 24 januari 2010 så har vi kommit extremt långt och jag är väldigt stolt över honom. Man märker verkligen inte hur gammal han är, en överdomare trodde han var under 7 (!!) på en tävling för cirka 1 månad sedan.

Jag håller även på att hjälpa till att utbilda ett 2-årigt D-ponnysto, ett 2-årigt halvblodssto samt sätta igång ett 15-årigt D-ponny sto smått, men har precis kommit igång med det och har inga bilder på dom så det får ni ha sen!

Egentligen startades Showjumpers för väldigt längesedan men när jag & Emma tog över den raderade vi alla inläggen vilket jag ångrar stort nu! Men nu kör vi om helt ifrån början & det var jag & Evelina från början så nu kör vi!


Sist vi tävlade, rev sista i omhoppningen annars hade det blivit en 4e plats!


RSS 2.0